woensdag 26 oktober 2016

Heerlijk, helder…. Herfst

Eindelijk dan wat duidelijker echt herfstweer. Lekker struinen tussen de gevallen bladeren op zoek naar kastanjes, eikels en ander nootjes om spinnenwebben of herfstpopjes van te knutselen.

Het nodigt uit om de kasten te ontdoen van zomerkleren en meteen even ordenen en opnieuw inrichten. Kleding door te geven of weg te doen. Stapels papieren in mapjes en de rest lekker in de papierkliko. Speelgoed indelen naar leeftijd, dan terug in de kast of doorgeven. De tuin winterklaar maken. Openhaardhout vast binnen leggen en even checken of er nog wintervoorraad is. Op naar een geordend en opgeruimd huis om heerlijk in te cocoonen deze winter.

Grappig genoeg helpt het ook om stil te staan bij wat er aan relaties, gewoontes en andere niet tastbare zaken in ‘kliko’ kunnen. Doe ik of laat ik zaken omdat het goed voor me is of uit routine? Wat brengt het me of kost het me energie? Klopt dit nu ook nog voor mij of ben ik ‘eruit gegroeid’. Daar haal ik dan ook lekker de bezem doorheen.


Heerlijk zo’n opschoonactie. Nog lekker even rommelen en afscheid nemen en dan… in de winter lekker mijmeren wat er in het voorjaar weer gaat kiemen. En nu eerst volop genieten van de Herfst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten