donderdag 13 oktober 2016

Hartekracht

Soms voel je gewoon dat ‘het’ klopt. Dat je op de goede weg zit. Alles gaat vanzelf, je doet leuke dingen, bent lekker aan het werk, krijgt complimenten en bulkt van de energie.

Er zijn ook momenten of dagen, soms langer, dat het tegenzit. Niks lijkt te lukken in ieder geval niet nu. Dat zijn van die dagen dat de stofzuigerzak vol zit, de deur dichtslaat en de sleutel binnen ligt terwijl je zo een belangrijke afspraak hebt; de reservesleutel bij de buren ligt en dat zij op vakantie zijn. Kriegel word je ervan. 
En aan de andere kant weet je dat deze praktische zaken vaak met beetje hulp en creativiteit oplosbaar zijn.

Wanneer je jezelf in de weg zit; je hoofd vol en je hart op slot zit en de sleutel naar je hart niet bereikbaar is. Dan word je, naast kriegelig misschien ook wel onrustig of kwaad of verdrietig. Ook dan kun je met [een beetje] hulp en creativiteit tot een oplossing komen. 

harteklopper
Het begint met liefdevol op je hart te kloppen. Of te laten kloppen en dan beetje voor beetje te verkennen wat er gaande is. Het vraagt durf om je kwetsbaar op te stellen en te bekennen wat je nodig hebt. En dat ook serieus te nemen en er naar te handelen.


Brené Brown heeft onderzoek gedaan naar de Kracht van Kwetsbaarheid en dit verwoord in een boek en in een Tedtalk.
Eén van de uitkomsten is dat succesvolle mensen, om allerlei verschillende redenen succesvol zijn. Eén ding hebben ze gemeen: ze durven zich kwetsbaar op te stellen. Zichzelf te laten zien. Hun mooie en hun minder mooie kanten.

Mooi te weten dat je kwetsbaarheid in wezen je hartekracht is. Je hoeft alleen even te kloppen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten