maandag 24 oktober 2016

Experimenteren

Het gewoon doen,  is voor mij een beproefde manier van leren. Ervaring op doen met hoe het werkt of zou kunnen werken. Deze experimenten leiden niet altijd tot het gehoopte resultaat. Dat drukt de pret niet van het onderweg zijn.

Zo zijn er de afgelopen weken regelmatig vleesvervangers getest door mijn gezinspanel. Helaas proeven ze niet naar vlees, heel bijzonder. Onze vegetarische dagen zullen dus anders opgelost worden. Het panel zal nog menig nieuw recept testen voordat we een nieuwe manier van eten onder de knie hebben. 

Ik geniet hier van, ook al eet ik soms iets minder lekker. Want ja als het in een keer lukt, is het als ik eerlijk ben te makkelijk. Het mag echt wroeten en hannesen zijn voordat we Eureka roepen. 

Mijn gezinspanel denkt daar anders over. Ze bewegen in het begin dapper mee en geven na vier keer in één week een experiment te eten aan dat het tempo best wat lager kan. Dat herken ik ook, vol enthousiasme benieuwd zijn naar het volgende potentieel lekkere gerecht. En dan misschien een onsje doorschieten.

Dankbaar gebruikmakend van deze feedback schroef ik het tempo terug en gaan we de komende tijd in een voor ieder acceptabel tijdsschema verder met experimenteren.

Lijkt net de echte wereld…. 

Veranderen. Iedereen reageert er anders op en je eigen gewoontes veranderen kost moeite en tijd, laat staan dat te doen op initiatief van een enthousiaste ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten