maandag 24 juni 2013

Gevoel geeft raad

Er was eens, nog niet zolang geleden in 2012: een gezin een man die werkte als zelfstandige, een vrouw die werkte als zelfstandige en twee kinderen. Dit gezin wilde misschien verhuizen en dan naar hun droomhuis. Een lekker woonhuis met werkruimte voor de moeder en een werkplaats/atelier voor de vader. Men zei dat de woningmarkt op slot zat. Dat het crisis-tijd was, waarin bezuinigd moest worden. Niks was meer zeker...

En toch gingen we op weg. Huizen kijken in Bolsward, Joure en Steenwijk. Het gaf ons de mogelijkheid om te verkennen of we echt wilden verhuizen. We maakten een opknaplijstje voor de zaken die nog aangepakt moesten worden in het huis voordat we eventueel zouden verkopen. Daar bleef het vooralsnog bij.

Tot ik op een dag, na een gesprek met een moeder die een huis zocht, met mijn man besprak of het niet een idee was om haar vrijblijvend rond te leiden. We kwamen tot de conclusie dat dit onze overwegingen niet in de weg stond. Deze stap voelde goed en daarna zouden we zien.

De moeder kwam kijken, eerst met een vriendin, een keer alleen en een keer met een technisch slim iemand. Het huis leek haar wel iets.

O jee, nu voerden mijn man en ik een week lang elke avond het gesprek: willen we echt verhuizen? Is dit wat we willen. We kwamen tot de conclusie dat deze stap goed voelde en dat we het verkoopgesprek in zouden gaan. We lieten ons qua prijs adviseren, zijn het gesprek aangegaan en hebben de verkoop bezegeld met een glas wijn. Ons vlak daarvoor met z'n tweeën voor de laatste keer de vraag stellend: willen we dit echt? Ja, het voelde nog steeds goed.

Dus huisloos en nogal wat wensen voor het toekomstige huis. In Steenwijk hebben we serieus gekeken en een prachtig huis gevonden. De school die we vonden en de kinderopvang voldeden prima aan de wensen. Ondanks dit prettige vooruitzicht bleven we ook in onze woonplaats Zwolle kijken. Toen.. op een dag ons huidige huis te koop werd gezet. We wilden niet kijken de prijs leek ons te hoog voor ons budget. Na een nachtje slapen besloten we toch te kijken, wie weet en het paste tenslotte precies in ons wensenplaatje.

Een maand later waren we eigenaren van een ander huis in onze eigen fijne wijk en binnen ons budget!

Door goed naar ons gevoel te luisteren en het serieus te nemen konden we op de juiste momenten kansen zien en deze benutten. Het is spannend geweest op een prettige manier. Het is nu bijna een jaar later en het klussen in en om huis maakt ons droomhuis elke dag mooier. Deze ervaring heeft voor mij opnieuw bevestigd dat gevoel [intuïtie] een goede raadgever is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten